Deputatul Petru Movila cere Guvernului salarii mai mari pentru poștașii care își riscă viața pe timp de pandemie

Recomandat Deputatul Petru Movila cere Guvernului salarii mai mari pentru poștașii care își riscă viața pe timp de pandemie

Parlamentarul ieşean Petru Movilă a transmis un mesaj pe o retea de socializare în contextul pandemiei de coronavirus.

„Factorii și agenții poștali care merg din casă în casă și duc pensiile și celelalte prestații sociale, chiar si pentru cei care se află în izolare la domiciliu, merită și ei un spor de periculozitate, alături de cei din sistemul sanitar, MAI, etc.

Sunt la capătul puterilor. Multi se întreaba dacă merită să își riște viața lor și a familiei pentru un salariu minim pe economie. Se uită la televizor și aproape nimeni nu-i aminteste și nimeni nu-i promovează : sunt si ei niște mici eroi.

Voi solicita premierului Orban si ministrului Lucian Bode sa gaseasca solutii ca si acesti oameni, postasii, chiar daca nu au cerut nimic si sunt zilnic la munca, sa primeasca pentru perioada starii de urgenta o bonificatie macar 25-30% din salariul brut.

La fel administratiile locale, primarii, trebuie sa aiba aceeasi atitudine fata de politistii locali.

E absolut necesar sa avem grija de ei, pentru ca sunt oameni care fac ca lucrurile sa functioneze”, a scris deputatul PMP, Petru Movilă.

Bottom