Imagine cu Petru Movilă

Petru Movilă - Președinte PMP Iași

Iașul are nevoie de oameni implicați care să identifice soluții pentru proiectele orașului. Partidul Mișcarea Populară, reprezentat prin membri care apară interesele, valorile și idealurile județului Iași. Fie că vorbim despre consilierii județeni sau despre consilierii care reprezintă PMP în toate structurile locale, aceștia au ca prioritate dezvoltarea Iașului.

Cover for Partidul Mișcarea Populară Iași
6,436
Partidul Mișcarea Populară Iași

Partidul Mișcarea Populară Iași

Pagina oficială a Partidului Mișcarea Populara Iași

Consilierul judeţean Marian Uscatu: "Proiectul modernizării aeroportului trebuie ferit de turbulențele politicienilor!✅ În lipsa unei autostrăzi, Aeroportul Internațional Iași este cel mai important proiect al județului. De el depinde într-o mare măsură modul în care se va dezvolta întreaga Regiune de Nord-Est și locuitorii acesteia. Scopul nostru (al Executivului, consilierilor județeni și membrilor Consiliului de Administrație) trebuie să fie atragerea de companii și creșterea numărului de pasageri.👎 De votul și declarațiile noastre depind în mod radical deciziile companiilor care ar putea ajunge la Iași. Dacă vom continua să criticăm la orice pas și să căutăm nod în papură de fiecare dată (cum s-a întâmplat în ședința de astăzi), vom transmite un mesaj care sigur nu va lăsa indiferent mediul privat. Politizarea cu orice preț a fiecărui proiect nu duce niciodată la succes.🧠 Propun tuturor colegilor din Opoziție să-și reconsidere punctele de vedere și să se gândească că, dacă vor ajunge la guvernare, vor trebui să apere un proiect căruia astăzi îi caută nod în papură. Desigur, orice proiect de succes are parte și de critici. Din păcate, acesta a fost politizat prea mult. Trebuie să dovedim că suntem oameni politici, nu doar niște Gică Contra. Pentru aceasta este nevoie de maturitate și de unitate în privința obiectivelor strategice. ‼️ Cine nu permite dezvoltarea aeroportului face un mare deserviciu tuturor ieșenilor!" See MoreSee Less
View on Facebook
A treia întâlnire zonală a PMP #Iași a avut loc astăzi.11 organizații au participat la Răducăneni, la o activitate care a avut ca principal scop prezentarea proiectelor PMP, stabilirea calendarului de evenimente pentru următoarea perioadă precum și consolidarea echipei.Petru Movila, președintele PMP Iași: "Concluzia este simplă: oamenii buni muncesc, restul rămân cu vorba.Mulțumesc organizațiilor Tomești, Cozmești, Schitu Duca, Comarna, Costuleni, Moșna, Prisăcani, Dolhești, Ciortești, Gorban și Răducăneni pentru participare și implicare. PMP, cu toate motoarele turate spre 2024!".#PMP #miscareapopulara#credeminRomania#credeminPMP See MoreSee Less
View on Facebook
Întâlnire zonală #PMP Iași, la Tg.Frumos!12 organizații locale s-au întâlnit astăzi la Tg. Frumos, la cea de-a doua ședință zonală din luna noiembrie convocată de președintele PMP Iași Petru Movila, la care au participat și Camelia Ciornia, consilier municipal precum, consilierii județeni Radu Ursanu și Marian Uscatu precum și președintele Ligii Aleșilor Locali, Radu Sîrbu.Petru Movilă, președinte PMP Iași: "Mulțumesc președinților și aleșilor locali din organizațiile A.I. Cuza, Balș, Brăești, Butea, Cotnari, Cucuteni, Deleni, Hârlău, Ion Neculce, Oteleni, Strunga, Tg. Frumos pentru propunerile avute și pentru solidaritatea de care au dat dovadă în jurul proiectului politic cu care am pornit la drum".PMP rămâne a treia forță politică la nivel național.#PMP #miscareapopulara #Iași See MoreSee Less
View on Facebook
23 miliarde #Euro au fost împrumutate de la începutul anului de către actualul Guvern PSD-PNL-UDMR!Din banii împrumutaţi se puteau construi aproape 4.500 km de autostrada, inclusiv cele două autostrăzi care poartă semnatura PMP, respectiv Autostrada Nordului iniţiată de Ionut Simionca şi Autostrada A8 Iaşi – Tg. Mureş, depusă de Petru Movila şi Marius Pașcan, în legislatura 2016 – 2020, sau se puteau majora toate pensile cu 25%, aşa cum a cerut PMP.Mai grav este că actuala coaliţie se împrumută fără să ofere nicio explicaţie unei ţări întregi şi mai ales fără să fie necesar, în condiţiile în care România are disponibile, de la Uniunea Europeană, aproape 80 miliarde de Euro, pentru a-i cheltui pe aceleaşi proiecte pentru care PSD şi PNL înglodează românii în datorii. Alte 6 miliarde Euro, din PNRR, stau necheltuite în conturile BNR.Ionut Simionca, secretar general #PMP: “Domnilor guvernanţi, românii trebuie să ştie pe ce cheltuiţi aceste sume impresionante, în condiţiile în care pensiile le majoraţi doar cu 10, maxim 15%, acordaţi vouchere de 4 lei/zi şi vă jucaţi de-a alba-neagra cu mediul de afaceri. PMP consideră că PNL, PSD şi UDMR au obligaţia morală şi legală să explice românilor de ce împrumută aceşti bani pentru că, în realitate, orice împrumut înseamnă că, cei care astăzi ne conduc, ne pun gaj viitorul. Deciziile acestora, indiferent de culoarea politică, vor produce, în continuare, efecte, chiar dacă mâine se schimbă calculele electorale. Urmările acestor decizii sunt vizibile şi acum pentru că vedem cum la actuala rectificare bugetară se iau bani de la investiţii şi de la cofinanţările aferente proiectelor europene pentru a putea plăti dobânzile istorice. Ineficienţa Guvernului PSD-PNL ne costă pe toţi”.#PMP #miscareapopulara #PNRR #bani #România #romani #guvern See MoreSee Less
View on Facebook
Întâlnire zonală PMP la Valea Seacă!14 organizații PMP s-au întâlnit astăzi la Topile, în comuna Valea Seacă, la o întâlnire zonală, convocată de președintele PMP Iași Petru Movila și președintele PMP Valea Seacă, Valeriu Roman.PMP Iași rămâne la fel de unit în jurul aceluiași proiect politic care reprezintă singura opțiune reală la actuala coaliție care duce România în direcția greșită.Cu loialitate și unitate, mergem spre 2024.#PMP #Iași #miscareapopulara #valeaseaca #echipa #petrumovila See MoreSee Less
View on Facebook

Aleși Locali PMP Iași
Organizația județeană PMP Iași are un număr de 102 aleși locali dintre care 3 consilieri județeni, 3 consilieri municipali, 4 consilieri orășenești, 2 primari  și 5 viceprimari.

Primari și Viceprimari PMP Iași

Organizația PMP Iași are 2 primari și 5 viceprimari. Turcu Maricel, primar Andrieșeni și Isari Ștefan-Silviu, primar Gorban. În calitate de viceprimar:

Sîrbu Radu- viceprimar Hârlău

Pachițac Dumitru-Cătălin- viceprimar Dumești

Pârlea Radu- viceprimar Mogoșești-Siret

Moscu Ioan- viceprimar Prisăcani

Paraschiv Ștefan- viceprimar Rediu

Organizațiile interne ale PMP Iași

Fotografie Ana Maria Rata

Organizația de Femei PMP Iași

Organizația de Femei PMP Iași, condusă din 2018 de președintele Ana Maria Rață, de profesie avocat specializat în Drept civil și procesual civil, Dreptul Muncii, Drept Comercial.

Fotografie cu Marius Lucian Lupu

Organizația de Tineret PMP Iași

Organizația de Tineret PMP Iași, condusă de președintele Marius Lucian Lupu, de profesie inginer și doctorand în cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi ” din Iași.

Fotografie cu Ioan CIofu

Organizația de Seniori PMP Iași

Organizația de Seniori PMP Iași este condusă de președintele Ioan Ciofu de profesie proiectant.


Partidul Mișcarea Populară

Partidul Mișcarea Populară este condus de politicianul și istoricul Eugen Tomac, fiind un      partid politic creștin-democrat din România.

Eugen Tomac, președintele PMP : ”România are nevoie de fiecare dintre noi. Vă chemăm pe  toți cei care credeți în viitorul României să vă alăturați Partidului Mișcarea Populară. Astfel, puteți să participați activ cu idei și proiecte la strategia de relansare a României. 

Fotografie cu Eugen Tomac la Congresul din data 22.02.2022
Eugen Tomac

Organizația Municipală

Președintele Organizației Municipale Iași este consilierul local Camelia Ciornia.

Petru Movilă la Congresul din data de 19.02.2022

Organizația Județeană

Președintele Organizației Județene este dl. Petru Movilă cel care în data de 19.02.2022 a fost ales și președinte executiv la nivel național.

Consilieri în Consiliul Județean Iași

Marian Uscatu
Radu Ursanu

Consilieri în Consiliul Local al Municipiului Iași

Camelia Ciornia
Florin Briaur